10 saker du bör veta om bantning!

Den här dokumentären om bantning, är så bra, missa den inte…!

SVT Dokumentär

Enda som är synd att de pratar kalorier, vilket vi idag vet är rätt ointressant, eftersom kaloriskalorna inte tar hänsyn till kroppens temperaurer och medicinska saker såsom sköldkörtelns produktion av sköldkörtelhormon (dvs mitokondriens aktivitet i cellen), tarmens näringsupptag och gallans förmåga att spjälka fett m.m. Du kan äta stor andel kalorier om du äter av bra fetter eftersom det förbränner och fungerar som smörjmedel. Men du behöver fett för att bränna fett, eftersom fettet innehåller det kolestrol som är byggsten till den galla som sedan spjälkar fette m.m. 

Sen kan en proteinrik kost visserligen kan vara mättande, men att det ökar även pH-värdet i tarmen, vilket kan öka bakteriehärdar och därmed risk för autoimmuna tarmsjukdomar m.m.

Att kalcium binder fett i tarmen är också riktigt, men det är förutsatt att du kan ta upp kalcium och har gott om magnesium i kosten. Kalcium tas upp tillsammans med magnesium och magnesiumvbrist är oftast orsaken till kalciumbrist. Vid upphettning, så minskar magnesiumhalterna, vilket alltså kan göra att du ändå inte har kalcium som kan binda fettet och/eller kan bygga benstommen.

Läs mer: Viktminskningstips

www.viktminskningstips.net
www.kostkoll.se
www.kosttipset.se
www.vitaminochmineral.se
www.ayurveda-guiden.net
www.ekologiskaval.se
www.ekologisk-mat.info
www.vegetarisk.info