Vitlöksolja kan förbättra diabetesrelaterad hjärtsjukdom!

Problem i hjärtats funktioner i samband med diabetes kan förbättras genom tillskott med vitlökolja, visar ny forskning på råttor. Studien publicerades nyligen i Journal of Agricultural and Foodchemistry och tyder på att hjärtfel som orsakats av diabetes kan omvändas på sexton dagar med hjälp av olja med vitlökstillskott.


Studien utfördes av China Medical University i Taiwan och är oerhört viktig eftersom Diabetes mellitus är en stor riskfaktor för utveckling av hjärt-kärlsjukdom och står för 80 procent av dödlighetetn vid diabetessjukdom. Hjärtsjukdom är mellan två och fyra gånger högre hos patienter med diabetes än de som är fria från diabetes.


Vitlök (Allium sativum) hämmar de enzymer som är involverade i lipidsyntesen (fettsyntesem), minskar trombocytaggregationen, förebygger lipidperoxidering och öka antioxidanternas status. Det är också blodrenande och du kan snabbt se att blodet blir renare om du tittar på det i en vanlig blodanalys. Vitlök innehåller stora mängder svavel. som hjälper näringen att släppas in i cellerna, vilket ökar cellernas förmåga att jobba och hålla sig friska.


Vitlöksoljan har tidigare ansetts skydda vårt kardiovaskulära system, främst på grund av att det motverkar oxidativ stress.

Source: Journal of Agricultural and Food Chemistry
Published online ahead of print: 10.1021/jf101606s
“Cardiac Contractile Dysfunction and Apoptosis in Streptozotocin-Induced Diabetic Rats Are Ameliorated by Garlic Oil Supplementation”
Authors: H.C Ou, B.S Tzang, M.H. Chang, C.T Liu, H.W. Liu, C.K Lii, D.T Bau, P.N Chau, E.W Kuo

www.kosttillskott-guiden.net
www.kostkoll.se
www.naturmedicin-guiden.se
www.kolhydrater.org
www.detoxa.nu
www.detoxa-guiden.se
www.ekologiskaval.se
www.ekologisk-mat.info
www.zarahssida.se