Teriyakikyckling med coconut secrets glutenfria teriyakisås

20170313_151941

Coconut secret innebär en rad intressanta och speciella produkter. Coconut secrets startade 2008, med tanken om att skapa en glutenfri produktlinje med lågt glykemiskt index.

Alla Coconut secrets produkter baseras på de renaste, mest ekologiska och minst bearbetade ingredienser som de kan finna och istället för sötningsmedel, socker, majssirap, fruktjuicekoncentrat, agavesirap och honung används kokossocker som sötning.

Kokossocker produceras genom att man använder bambubehållare för att samla sav från kokosträdets blommor. Förutom kokossocker används även kokospalmens söta sav, som tappas från kokosstammen. Kokosen sav har lågt glykemiskt index (35), är helt raw och har neutralt Ph. Den är full av enzymer och innehåller 17 aminosyror, mineraler, C-vitamin, ett brett spektrum av B-vitaminer.

Vi har skapat nya recept baserade på coconut secrets favoriter Coconut Aminos Teriyaki Sauuce, Raw coconut vinegar och Raw Coconut Aminos.

Coconut secret-kyckling med teriyaki och vinegar

400 gram ekologisk kyckling
1 msk Coconut Aminos Teriyaki
1/2 msk Raw Coconut Vinegar
1 msk Raw Coconut Aminos
1 msk riven, färsk ekologisk ingefära
1 tsk riven, färsk ekologisk gurkmeja
1/2 tsk salt
1/2 pressad ekologisk citron
Smaksätt efter smak med timjan, basilika, kanel och kardemumma

Skär kycklingen i fina bitar och stek försiktigt tills de är genomstekta. Häll ner såserna, ingefära, gurkmeja, citron och krydda med salt och örter. Servera med ett råris, rött ris, svart ris eller röd eller svart quinoa.

Såserna köper du hos Bättre Hälsa: www.vitaminer.nu