Stärkelse av kassava, majs, potatis eller ris kan förbättra glutenfritt sorghumbröd!

Tillägget av stärkelse till sorghumdeg skulle kunna förbättra negativa egenskaper som idag finns hos det glutenfria sorghumbrödet, detta enligt forskare.  

Sorghum är en av världens äldsta råvaror, och de är helt glutenfria. Forskningen använde sig av 4 sorters stärkelse som tillsattes det glutenfria sorghumbrödet och tillsatte kassava, majs, potatis eller risstärkelse, för att se deras inverkan på brödet.

Source: LWT – Food Science and Technology
Published online ahead of print, doi: 10.1016/j.lwt.2010.09.006
“Modification of gluten-free sorghum batter and bread using maize, potato, cassava or rice starch”
Authors: C. Onyango, C. Mutungi, G. Unbehend, M.G. Lindhauer

www.kolhydrater.org
www.kostkoll.se
www.kosttipset.se
www.kosttillskott-guiden.net
www.receptkoll.se
www.allergi-guiden.se
www.astma.biz
www.naturmedicin-guiden.se
www.zarahssida.se