Sockerutställning

Det är många som har mailat mig om gårdagens Tv 4 Nyhetsmorgon och sockerutställning som fanns med i sändning. Självklart, så ska ni få reda på sockermängden i produkterna…

BOB Apelsinsaft 2 dl 60 kcal 4 sockerbitar
Coca Cola 50 cl 210 kcal 11 sockerbitar
Yoggi Yalla Jordgubb/lime 3,5 dl 245 kcal 8 sockerbitar
Fruktsoppa Hellefors 2,5 dl 225 kcal 12 sockerbitar
Red Bull 2,5 dl 8 sockerbitar

Här kommer även lite tips om hur du enklast får dessa sockerbovar att bli riktigt hälsosamma och näringsrika…

Byt Coca Cola och BOB-saften mot en tillbringare med vatten/mineralvatten och tärnad frukt som får dra 30 minuter eller ett glas färskpressad juice.

Byt Yoggi Yalla mot naturell yoghurt med tinade eller färska bär, skivad eller tärnad frukt eller hackade mandlar och torkad frukt.

Byt fruktsoppan mot mixade tinade eller färska bär. Mixa tills du får en slät kräm och späd med vatten för att få en soppa som passar dina önskamål.

Byt Red bull mot en närings- och energigivande smoothie (du hittar recept på www.kostkoll.se) eller mot en av de nya hälsosamma uppstickarna som kommer.

Min favorit är Verve som är gjord på superfrukten mangostan, är helt utan socker, tillsatser, är ekologisk och smakar långt mycket bättre än sockersöt Red bull. ELLER varför inte kolsyra vatten och späd ut med mixade superbär, ginseng och rosenrot.

Imorgon ska jag till Årsta kontorshotell på Cash Flow-mötet, ska bli minst sagt intressant med tanke på att jag inte direkt är överförtjust i de formerna av seminarium MEN det här ska tydligen vara grymt bra om man frågar de som varit där :-) Kolla www.arstaparkkontorshotell.se eller www.innerspace.se

Ha en underbar fredagskväll
Kram


Barnlekar och aktiviteter för familjer hittar du hos Pigga Barn.