Slow food i gastronomisk tappning

Igår träffade vi en stor del av det svenska nätverket här i Milano, då vi åt middag med Emma som är affärjurist, Alberto som är advokat, deras vänner Ebba, Liv och Mariem från exportrådet.

I morse åkte vi upp till Bergamo för att äta en Slow Food-lunch och det fascinerar mig hur mycket många affärer och restauranger som har anammat det naturliga tänket. Det är vanligt med fair trade och nästintill all de stora varuhusen erbjuder ekologiska och naturliga möjligheter.

Il Gigante är en stor kedja, vars affärsidé är att sälja gastronomiska upplevelser på liknande vis som Slow Food-centrat ITALIA i som vi besökte i Turin i höstas.

Det är fantastiskt att se att det naturliga förknippas med färg, smak och doft, så som både slow food och även det svenska saphere-nätverket gör.

I Tyskand, England och USA är liknande projekt uppbyggda sedan länge, så nu är det bara att invänta att det sega staligt styrda Sverige ska förstå poängen med att börja bygga varuhus som ger en kick till våra sinnen, en känsla av samband och som värnar om naturen, djuren och kroppen.

Heja Italien för Slow Food-rörelsen! Den är fantastisk!