Senomyx – vår nya MSG-liknande smakförstärkare

Senomyx är en ny MSG-liknande smak förstärkare, som precis som MSG är en konstgjord tillsats som är allt annat än bra för hälsan. MEN… De dåliga nyheterna slutar inte där, då amerikanska FDA hävdar att tillsatsen inte behöver märkas ut. Den kommer endast att märkas tillsammans med ”konstgjorda smaker”, vilket gör den oerhört svårt att undvika.

På Senomyx webbplats går att läsa följande:

Senomyx är återuppfunnen mat och smak av genteknik som triggar smaklökarnas receptorer. I framtiden kommer livsmedel att innehålla ”smakämnen” som retar mänskliga smaklökar och skapar känslor av sötma, syrlighet, sälta och bitterhet.


Den nya kemikalier som bioteknikföretag kommer fram med kommer inte att kräva någon sådan märkning. Även om de inte är faktiska smaker, så kommer de endast att kallas ”konstgjorda smakämnen.”


Senomyx patent avslöjar att det hela började med att de klonade mänskliga embryonala njurceller. Steg två innebär en process som kombinerar genetiskt material från embryonala njurceller och mänskliga adeno-virus. 

För dig som är nyfiken forskare, så rekommenderar jag att du gör en sökning på Google med sökorden ”Senomyx och patent” och den tredje länken (bioportfolio.com) kommer att ge mer information än du behöver veta. Se: United States Patent # 5993778.


Senomyx håller för närvarande på att utveckla nya produkter tillsammans med flertalet av världens största livsmedelsproducenter, inkluderat Campbell’s och Coca Cola. Faktum är att om du äter Nestles amerikanska livsmedel, så är dina smaklökar på ett artificiellt sätt stimulerade av biotekniska produkter som utvecklats av Senomyx. 

Vi är bekanta med sukralos, ett chlorocarbon gift. Här går att läsa Dr James Bowens studier på de dödliga effekterna från Splenda: http://www.wnho.net/splenda_chlorocarbon.htm

Dr Bowen hävdar också att om du går från att äta sötningsmedlet aspartam till Splenda, så kommer du att ha kvar reaktionerna från aspartam samt plocka upp dem som kommer från Splenda. Rapporter om reaktioner från sötningsmedlet Splenda påvisar just detta, eftersom två gifter blir starkare än en.

Läs mer:

Dr Betty Martini, D. Hum, Grundare
Mission Possible International 
www.mpwhi.com, www.dorway.com, www.wnho.net
Aspartam Toxicitet Center, www.holisticmed.com

www.kostkoll.se
www.piggabarn.se
www.detoxa.nu
www.ekologiskaval.se
www.ekologisk-mat.info
www.rawfood-kost.se