Rött kött kopplat till ökade risker för ty2-diabetes

En ny studie visar att ökat intag av rött kött, också ökar riskerna för typ 2-diabetes. Studien baserades på tre studier som utfördes mellan åren 1986 och 2006. Nurses ‘Health Study I (1980-2008) och Nurses Health Study II (1991-2005). Kosthållningen hos studiernas testpersoner undersöktes med hjälp av frågeformulär och uppgifter som uppdaterades vart fjärde år. Studien visade att ett dagligt intag av en portion nötter, magra mejeriprodukter och fullkornsprodukter var associerat med 16-35 procents lägre risk för diabetes typ 2, jämfört med intag av en portion rött kött.
 
Reference:”Red meat consumption and risk of type 2 diabetes: 3 cohorts of US adults and an updated meta-analysis,” Pan A, Hu FB, et al, Am J Clin Nutr, 2011 Oct; 94(4): 1088-1096. [Epub ahead of print]. (Address: Department of Nutrition, Harvard School of Public Health, 665 Huntington Avenue, Boston, MA 02115, USA. E-mail: frank.hu@channing.harvard.edu ).

www.kostkoll.se
www.vitaminochmineral.se
www.kosttillskott-guiden.net
www.naturmedicin-guiden.se
www.ekologiskaval.se
www.ekologisk-mat.info
www.detoxa.nu
www.detox-guiden.se
www.kosttipset.se
www.skoldkortel.info
www.allergi.biz
www.astma-guiden.se
www.d-vitamin.biz
www.gravidkost.se
www.piggabarn.se
www.friskabarn.se
www.kemikalier.eu