RÖR INTE VÅRA VITAMINER!

Kanske har du följt vårat projekt för att behålla nivåerna på näring i våra kosttillskott. Idag ligger ett förslag på regeringsnivå, där dessa eventuellt kan komma att sänkas.

Detta skulle innebära att de inte längre ger samma effektivitet och verkan OM inte tillverkaren bekostar stora pengar för att låta produkterna genomgå medicinsk forskning. För de små aktörer som brinner för dessa frågor, så är det en rent omöjlig prislapp som krävs vilket isåfall skulle minska urvalet av kosttillskott mycket dramatiskt.

Regeringen har tidigare gett mars som datum för beslutsfattande men flyttade det först till den 1 maj och sedan till 1 juli. Till allas vår glädje, så har de nu valt att flytta beslutet till nyår. Detta är främst på grund av att de inte kan gå emot sina egna rekommendationer, då det har kommit forskning som visar att tex D-vitamin behövs i långt mycket högre doser än det som rekommenderas idag.

Detta innebär alltså att de inte kan gå emot forskningen och sänka innehållet i hälsokosten. Med hjälp av våra namninsamlingar så har vi alltså lyckats fördröja detta MYCKET och det innebär att det kommer finnas ÄNNU mera forskning när beslutet tas vid nyår.  Läs mer på:  www.vitaminfreedom.org