Rawfood-tårta med hasselnötsbotten och raw chokladmousse

20180107_135739

Du behöver:

Botten:

750 gram ekologiska hasselnötter

30 ekologiska kärnfria dadlar

Fyllning:

8 ekologiska avokado

4 ekologiska bananer

1 påse ekologisk carob (cirka 2 dl)

100 gram ekologisk mörk choklad 85%

Mixa hasselnötter till ett finkornigt mjöl. Lägg ner kärnfria dadlar i nötmixen och mixa till en smet. Klä plastfolie i botten och sidorna av en form och pressa sedan ut hasselnötsmassan till en 2-3  tjock botten. Tryck gärna ihop massan ordentligt så att botten blir fast.

Ta bort kärnan och gröp ur avokado. Lägg i mixer tillsammans med banan, carob och choklad. Mixa till en jämn smet. Bred ut ett 1-2 cm tjocka lager över tårtan botten. Kyl hela tårtan i ett par timmar och lyft sedan ur formen med hjälp av plastfolien.

Servera som tårta tillsammans med cashewgrädde eller torkade ekologiska hallon. Cashewgrädde gör du enkelt genom att mixa 4 dl ekologiska cashewnötter tillsammans med 2 dl vatten tills dess att du har en gräddig nötröra.