Raw, vegansk och helt sanslöst god äppelpaj

20180823_180510

Världens godaste raw äppelpaj, vegansk, helt fri från socker, mjölk och gluten. Denna veganska äppelpaj tar bara 15 minuter att göra och är sanslöst god :)

Du behöver:

Pajdeg

5 dl ekologiska cashewnötter

30 ekologiska dadlar

1/2 dl ekologisk kokosolja

1 msk ekologisk kanel

1 msk ekologisk kardemumma

Fyllning:

5-6 äpplen

2 dl ekologisk kokosolja

1 msk ekologisk honung (kan tas bort om du vill ha en paj helt fri från sötning).

1 msk ekologisk kardemumma

Kanel till topping

Så här gör du:

Mixa nötter, dadlar och kokosolja till en jämn massa. Tryck ut på kanter och botten i en form. Skaka och kärna ut äpplen och mixa tillsammans med kokosolja tills du har en fin smet. Smaksätt med honung och mixa så att det blandas samman. Häll smeten i formen och ”krydda toppen” med kanel. Ställ kylt i 2 timmar innan servering.

Pajen kan med fördel även göras med ekologiska päron, jordgubbar eller rabarber.