Raw sommartårta mjölkfri, glutenfri, fri från ägg, soja och tillsatser

Sommartårta

Del 4 av vår serie med hälsosamma dessertrecept bjuder på hälsosam, äggfri, mjölk- och glutenfri, sojafri och helt vegansk tårta.

Du har väl inte missat:
Del 1: Bananpannkakor
Del 2: Chokladpudding och kokos(visp)grädde
Del 3: Raw food-glass med kokos, choklad och carob

Raw sommartårta med jordgubbar

Du behöver:

Botten:
4  dl ekologiska cashewnötter  (Biofood)
4 dl ekologiska valnötter  (Biofood)
500 gram ekologiska dadlar  (Biofood)
2 dl torkade ekologiska jordgubbar eller färska avrunna jordgubbar
2 msk ekologisk citronjuice

Topping:
6 ekologisk avocado
2 ekologiska bananer
2 msk ekologisk carob  (Biofood)
2 msk ekologisk kakao (Biofood)
1 liter ekologiska jordgubbar

Såhär gör du:
Blötlägg cashewnötter över natten. Häll av vattner och mixa alla ingredienser tlll en jämn och smidig botten. Lägg biwaxduk längst o botten på en form och tryck ut nötmassan till ett jämnt lager. Mixa alla ingredienser tlll topping till en jämn smet och bred ut som topping. Kyl väl innan servering så att du kan lyfta ut tårtan från formen. Dekorera med ekologiska jordgubbar.

Läs gärna mer på Biofoods hemsida för att finns återförsäljare till deras produkter: Biofood

[fb_button]