Raw glutenfria, mjölkfria pepparkakor och ekologiskt mjölk- och glutenfritt julgodis

20171213_153239

Raw pepparkakor (mjölkfria, glutenfria, äggfria)
Kan även göras som raw pepparkaksbollar

  • 4 dl ekologiskt mandelmjöl
  • 2 msk ekologisk kokosyoghurt eller kokosgrädde
  • 10 ekologiska dadlar
  • 2 msk ekologisk kanel
  • 2 msk ekologisk kardemumma

Mixa alla ingredienser i en mixer och kavla sedan ut på mjölad bänk (använd mandelmjöl, quinoamjöl eller bovetemjöl). Stansa ut pepparkakor med hjälp av pepparkaksformar. Torka i torkugn (eller i vanlig ugn på 30 grader med torktid på cirka 2 timmar).

20171213_153337

Julchiapudding

  • 2,5 dl vatten
  • 2,5 dl ekologisk rismjölk, valnötsmjölk eller hasselnötsmjölk
  • 5 msk ekologiska chiafrön
  • 2 tsk ekologisk kardemumma
  • 2 tsk ekologisk kanel
  • 1 tsk ekologiskt vanilj pulver

Blanda alla ingredienser noga och låt stå cirka 2 timmar.

För dessert kan du servera chia puddingen tillsammans med cashewgrädde  (mixa 2 dl blötlagda cashewnötter med 1 dl ljummet vatten)

Nöt- eller frömjölk gör du enkelt genom att mixa 1 dl ekologiska nötter eller frön tillsammans med 2 dl vatten. Mixa noga och späd sedan ut mjölken ytterligare med vatten till dess att du har önskad konsistens.

20171203_164352

Julknäckegodis

  • 1 förpackning Mister Free’d glutenfria crackers från Dacarla
  • 100 gram Raw mörk choklad från dagsmeja
  • 1 tsk ekologisk kanel

Smält chokladen i vattenbad på låg temperatur och blanda ner kanel (försök att inte komma över 30 grader). Doppa crackers i chokladen. Lägg på oblekt bakplåtspapper och låt torka.

Rischoklad med bovete puffar

  • 100 gram Raw mörk choklad från dagsmeja
  • 1 påse ekologiska bovetepuffar, quinoapuffar, hirspuffar eller amaranthpuffar

Smält chokladen i vattenbad på låg temperatur och blanda ner kanel (försök att inte komma över 30 grader). Blanda ner bovetepuffar och rör om ordentligt. Klicka upp på oblekt bakplåtspapper och låt svalna.

20171211_111120

Raw jultårta

Botten:

  • 5 dl ekologiska valnötter
  • 250 gram ekologiska dadlar
  • 2 tsk ekologisk kanel
  • 1 msk ekologisk citronjuice
  • 2 tsk ekologisk kardemumma

Fyllning:

  • 6 dl ekologiska cashewnötter
  • 3 dl ljummet vatten
  • 1 tsk ekologisk kanel

Topping:

  • Ekologiska amaranthpuffar

Gör såhär:

Smöra en form med ekologisk kokosolja. Mixa nötter, dadlar och kanel för botten och tryck ut i en form. Mixa sedan ingredienser till fyllning och bred ut över nötbottnen. Toppa med amaranthpuffar och kanel.

Läs mer om:
Dagsmeja
Dacarla