Raw, glutenfria, mjölkfria och äggfria kanelbullar

Här kommer ett helt fantastiskt recept på raw kanelbullar.

Du behöver:
1 dl ekologiska glutenfria havregryn
2 dl ekologiska cashewnötter
1 dl ekologiska kokosflingor
1 nypa havssalt
100 gram ekologiska kärnfria dadlar
1 nypa havssalt
1/2 dl ljummet vatten
Fyllning:
1 dl ekologiska cashewnötter
100 gram ekologiska dadlar
2 msk ekologisk kanel
1 msk ekologisk kardemumma
2 msk ljummet vatten

Såhär gör du: 

Mixa havregryn, kokosflingor och cashewnötter till ett fint mjöl. Lägg i dadlar och vatten och mixa till en lös deg. Lägg degen mellan två bakplåtspapper och kavla ut till en stor rektangel. Mixa sedan cashewnötter, kanel och kardemumma till ett fint mjöl. Blanda ned dadlar och vatten och mixa till en smet. Bred ut smeten på bulldegen och rulla sedan degen från ena långsidan till den andra. Lägg in hela rullen i frysen 30 min och skär sedan små kanelbullar. Jättegoda! Toppa med kokosflingor eller finhackade nötter.