Raw food, och hälsosamma julrecept

20201214_103603

Vill du göra hälsosammare julgodis och få i dig vitaminer och mineraler samtidigt som du unnar dig något gott? Varför inte göra rawfood-godis med ekologiska och naturliga ingredienser.

Ett tips är att göra egen raw ischoklad. Du smälter 100 gram raw, mörk choklad i vattenbad och rör ner 1/2 dl ekologisk kokosolja. Häll sedan ner i ischoklad-formar och låt stelna i kylskåpet. Ett tips är att smaksätta din ischoklad med juliga smaker. I vår ischoklad på bilden har vi droppar 3 droppar med pepparmyntsolja. Det går även att använda några droppar pressad apelsin för julig smak.

Ett annat tips är att göra ekologiska frukt- och nötbarer. Mixa blandade nötter, kokosolja och blandad frukt och pressa ner i en form. Låt kallna i kylen och skär små barer. Det är jättegott att doppa dessa barer i raw choklad eller i kokosflingor. Nu vid jul kan du mixa med julkryddor i din nöt- och fruktblandning, exempelvis kanel, ingefära eller kardemumma.