Q10 och lagrad, fermenterad vitlök minskar risk för hjärtkärlsjukdom

En randomiserad, dubbelblind, placebo-kontrollerad studie utförd på 65 brandmän i LA, visar att fermenterat, lagrat vitlöksextrakt i kombination med koenzym Q10 kan minska pulsvågshastigheten.

Studien utfördes under 1 års tid och visar att kombination av fermenterad vitlök och Q10 ger minskad styvhet i kärlen, och att kombinationen således kan minska riskerna för kardiovaskulära sjukdomar. Enligt studien kan denna form av behandling ersätta konventionell statinbehandling.

Reference: ”Beneficial effects of aged garlic extract and coenzyme Q10 on vascular elasticity and endothelial function: The FAITH randomized clinical trial,” Larijani VN, Ahmadi N, et al, Nutrition, 2012 Aug 1; [Epub ahead of print].  (Address:  Los Angeles Biomedical Research Institute, Harbor UCLA Medical Center, Torrance, California, USA).

Läs mer om kost och hälsa:

www.rawfood-kost.se
www.vegetarisk.info
www.kostkoll.se
www.kosttipset.se
www.vitaminochmineral.se
www.kosttillskott-guiden.net
www.naturmedicin-guiden.se
www.kolhydrater.org
www.gravidkost.se
www.piggabarn.se
www.friskabarn.se
www.receptkoll.se
www.ekologiskaval.se
www.ekologisk-mat.info
www.detoxa.nu
www.detox-guiden.se
www.skoldkorteln.info
www.allergi.biz
www.astma-guiden.se
www.kemikalier.eu