Probiotiska och antioxidantrika, inflammationshämmande mjölksyrade grönsaker

Jag älskar surkål och äter det varje dag. Surkål är rik på probiotiska bakterier och håller tarmfloran i god balans. Utöver det, så finns det goda effekter från alla korsblommiga grönsaker såsom broccoli, blomkål och brysselkål eftersom de är oerhört rika på näringsämnen. När de sedan jäses, så erhåller de probiotiska fördelar. För att erhålla antioxidantrika mjölksyrade grönsaker, så kan man använda rödkål, som är rik på antioxidanter, som i sin tur motverkar inflammation och oxidation.


Kål har en rad positiva hälsoeffekter och är rik på vitamin A (betakaroten) och vitamin C. Studier har visat att korsblommiga grönsaker kan hjälpa till att sänka kolesterolvärden och att de är bra källor till både fytonutrienter och antioxidanter. Dessutom har de anti-inflammatoriska egenskaper som i ett stort antal studier, visar effekt vid ett antal olika cancerformer.

Recept på mjölksyrade grönsaker: blog.php?bid=1025&print=1

www.rawfood-kost.se
www.ekologiskaval.se
www.ekologisk-mat.info
www.vegetarisk.info
www.kosttillskott-guiden.net
www.naturmedicin-guiden.se
www.piggabarn.se
www.friskabarn.se
www.kosttipset.se
www.vitaminochmineral.se
www.detoxa.nu
www.detox-guiden.se
www.smoothie-recept.se
www.medicinsk-geologi.se
www.receptkoll.se
www.gravidkost.se