Polysackarider från sojabönor ökar fiberinnehållet i mejeriprodukter, enligt ny studie!

Forskare hävdar att de har utvecklat tre produktprototyper inom mejerisektionen, där de kan leverera ett innehåll med betydande kvantiteter av kostfiber. Enligt studien så skall fibrerna komma från polysackarider i soja, vilket är mindre bra, eftersom sojan är genmanipulerad och dessutom utvinns i en process, tillsammans med lösningsmedel.  


Forskarna hävdar att kostfibrerna sänker kolesterol i blodet, minskad risk för diabetes och ger bättre avkoppling MEN det gör kostfibrer från andra, naturliga källor också, så det är struntprat. Dessutom, så innebär ett tillskott på stora mängder fiber till mjölkprodukter en teknisk utmaning på grund av risken för skador på den texturala kvaliteten. Vi lär alltså få sämre mjölk, som har skador på proteinkedjor och även förändrade fettsyror med härdningar.

Mitt råd är alltså att undvika detta och allt annat där soja är tillsatt som utvunnet ur sojabönan, eftersom denna process ej går att genomföra utan lösningsmedel.

Läs mer: Om sojaproduktion, lösningsmedel och GMO


Source: Journal of Food Science
doi: 10.1111/j.1750-3841.2010.01688.x
Addition of Soluble Soybean Polysaccharides to Dairy Products as a Source of Dietary Fiber. Author: W. Chen, L. Duizer, M. Corredig and H.D. Goff

www.kostkoll.se
www.gmo-guiden.se
www.kosttipset.se
www.rawfood-kost.se
www.detoxa.nu
www.detox-guiden.se
www.ekologiskaval.se
www.ekologisk-mat.info
www.vegetarisk.info