Polyfenoler (EGCG) kan förbättra högt blodtryck och högt blodsocker vid diabetes!

Polyfenoler från té kan ge positiv inverkan på blodsockret hos diabetiker, visar en ny studie. Det är polyfenolen Epigallocatechin-3-gallate (EGCG) som sannolikt kan spela en stor roll vid höga nivåer av low density lipoprotein (LDL) och högt blodsocker och vid diabetes.

Polyfenoler från catechin EGCG tros vara en av de mest fördelaktiga katekinerna enligt ny forskning. Studierna tar hänsyn till skilda områden som artrit, psykisk ohälsa, tandhälsa och viktminskning samt samband mellan konsumtion av grönt te och diabetesrisker.

En ny studie i tidskriften Food Chemistry, fastställer forskarna sambandet mellan EGCG och högt blodsocker vid diabetes. Studien genomfördes av forskare från Taiwan, som observerade en faktisk ökning av LDL resistens mot oxidation.
 
Source:
Food Chemistry
DOI: 10.1016/j.foodchem.2010.02.008
Epigallocatechin gallate (EGCG) binds to low-density lipoproteins (LDL) and protects them from oxidation and glycation under high-glucose conditions mimicking diabetes
Authors: Chi-Hao Wu, Chi-Tai Yey, Gow-Chin Yen

www.kolhydrater.org
www.detoxa.nu
www.detox-guiden.se
www.kosttillskott-guiden.net
www.kostkoll.se
www.rawfood-kost.se
www.kosttipset.se
www.receptkoll.se
www.gravidkost.se
www.piggabarn.se
www.friskabarn.se
www.ayurveda-guiden.net