Över en miljon amerikanska barn missdiagnostiseras med Ritalin och ADHD…!

För ett par veckor skrev jag om den nya studie som visar att nästan en miljon anerikanska barn har feldiagnostiserats med ADHD (Attention Deficit Hyperactivity Disorder), detta främst på grund av att de yngsta och mest omogna barnen jämförs med de större barnen.  Detta visar ny forskning från Michigan State University.
 
Dessa barn har betydligt större risk än sina äldre klasskamrater och ges stimulantia såsom Ritalin, när de i själva verket är omogna och rastlösa.  Studien skall publiceras i det kommande numret av Journal of Health Economics.


Ritalin är en olämplig behandling för små barn, och är särskilt oroande på grund av de okända bieffekter som kommer från ångvarigt intag av stimulerande medel. Många av de ungdomar som fick ritalin som barn upplever att de har gått som i ett fängelse, som i en bubbla eller instängda i sina egna kroppar.

Journal Reference: 1.Elder et al. The importance of relative standards in ADHD diagnoses: Evidence based on exact birth dates. Journal of Health Economics, 2010; DOI: 10.1016/j.jhealeco.2010.06.003

www.friskabarn.se
www.kostkoll.se
www.piggabarn.se
www.kolhydrater.org
www.motionstipset.se
www.zarahssida.se