OMX Functional Food

Du har väl inte missat den senaste hälsoboostaren, Functional Food, från OMX? Det är kapslar eller gele som är gjord på fermenterad soja, sorghum, vete, ris och plantoljor. Den innehåller 16 typer olika goda bakterier. organiska syror, mineraler och aminosyror. Du äter så många som 3 tabletter, 3 gånger dagligen de första 14 dagarna, för att sedan minska ner till 2 stycken x 3 gr per dag.   

OMX Functional Food har blivit en stor succé i Norge och botar många sjukdomar genom sitt höga antioxidantinnehåll. Faktum är att just denna Functional Food tillverkas genom att alla råvaror fermenteras till en gele som sedan läggs i en urgröpt papaya. Denna papaya grävs sedan ner och får ligga i den mineralrika och fuktiga jorden i HELA 5 år. Papaya är oerhört näringsrikt och fermenteringen ger en geleaktig, helt unik produkt. För att påverka strukturen, så spelas musik under hela fermenteringsprocessen.


Pssst… För dig som inte vet, så är sorghum detsamma som durra, dvs; en afrikansk växt, besläktad med gräsarterna. De kan även finnas i Indien samt har även planterats i Mellanöstern, Nordafrika och Europa. I Islam har durra används för medicinskt syfte, är annars en vanlig råvara i matlagning, främst i Afrika, Centralamerika och Sydasien. Durror räknas som den femte viktigaste grödan i världen.

Du har väl inte missat mina tidigare inlägg om superbasfödan Teff, MMS (Jim Humbles mirakelmedicin mot AIDS, malaria och cancer) samt fermentering? Artiklar inom dessa finner du på www.kostkoll.se eller www.piggabarn.se