Omega-3 och Omega-6 fettsyra kan minska inflammation vid lungsjukdom

En ny studie visar att modulering av omega-3 och omega-6 fettsyror kan minska inflammatoriska markörer hos de patienter som lider av kronisk obstruktiv lungsjukdom (KOL). Studien baserades på frågeformulär som testpersonerna använde under 2 års tid, där deras intag av omega-3 fettsyrorna dokosahexaensyra (DHA), eikosapentaensyra (EPA) och alfa-linolensyra (ALA) och de två omega-6 fettsyrorna linolsyra och arakidonsyra (AA) dokumenterades.


Inflammatoriska markörer (CRP), interleukin (IL) -6, IL-8 och tumörnekrosfaktor alfa (TNFa)] mättes i serum. Resultatet visade att de testpersoner som hade lågt intag av fettsyror också löpte ökad risk för inflammation och KOL.


Reference:”Association between omega-3 and omega-6 fatty acid intakes and serum inflammatory markers in COPD,”  J Nutr Biochem. 2011 Sep 1. [Epub ahead of print]. (Address: Centre for Research in Environmental Epidemiology, (CREAL), Barcelona, Spain).

www.kostkoll.se
www.kostillskott-guiden.net
www.naturmedicin-guiden.se
www.rawfood-kost.se
www.ekologiskaval.se
www.ekologisk-mat.info
www.detoxa.nu
www.detox-guiden.se