Omega 3 minskar makrofager, och hämmar inflammatoriska processer

I en studie med insulinresistenta, icke-diabetiska patienter behandlade med omega-3-syror, syntes minskade nivåer av makrofager. Testpersonerna erhöll etylestrar (4 gram / dag) under en period av 12 veckor, vilket bidrog till signifikant minskning i makrofager, MCP-1, samt en ökning av de kapillärer som finns i fettvävnaden (och i musklaturen). De patienter med störst mängd makrofager svarade bäst på behandlingen. Omega-3 fettsyror ökade i både fett- och muskelvävnad, med minskade inflammationstillstånd som resultat. dock syntes ingen förändring i patienternas insulinkänslighet.

Reference: ”Omega-3 Fatty Acids Reduce Adipose Tissue Macrophages in Human Subjects With Insulin Resistance,” Spencer M, Finlin BS, et al, Diabetes, 2013 Jan 17; [Epub ahead of print]. (Address: Department of Medicine, Division of Endocrinology, and the Barnstable Brown Diabetes and Obesity Center, University of Kentucky, Lexington, Kentucky, USA)

Läs mer om kost och hälsa:

www.rawfood-kost.se
www.vegetarisk.info
www.kostkoll.se
www.kosttipset.se
www.vitaminochmineral.se
www.kosttillskott-guiden.net
www.naturmedicin-guiden.se
www.kolhydrater.org
www.gravidkost.se
www.piggabarn.se
www.friskabarn.se
www.receptkoll.se
www.ekologiskaval.se
www.ekologisk-mat.info
www.detoxa.nu
www.detox-guiden.se
www.skoldkorteln.info
www.allergi.biz
www.astma-guiden.se
www.kemikalier.eu