Omega 3 kan förhindra flera former av blindhet (retinopati och makuladegeneration)

En forskargrupp vid Children’s Hospital Boston har nyligen genomfört en studie som publicerats i tidskriften Science Translationell Medicine. Studien visar att omega-3 kan förhindra retinopati, en ögonsjukdom som orsakas av okontrollerad tillväxt av slingrande, läckande blodkärl i näthinnan. Retinopati är den ledande orsaken till blindhet som hos för tidigt födda barn samt hos människor med diabetes. I USA finns över 4 miljoner vuxnasom lider av retinopati.

Över 7 miljoner amerikaner har en sjukdomar som leder till synförluster, så kallad åldersrelaterad makuladegeneration (AMD). Fall av AMD och retinopati förväntas skjuta i höjden nu när befolkningen blir allt äldre. Studier visar att omega 3 tycks stoppa både AMD och retinopati.


Öka ditt intag av valnötter, lax, fiskolja eller andra omega 3-källor både i förebyggande och behandlande syfte. Då den nya studien visar exakt hur de essentiella fettsyrorna skyddar ögonen, så tror forskarna att omega 3 även kan vara till nytta för de människor som lider av diabetes. Studien visar att omega 3 har en direkt effekt på blodkärlens tillväxt (angiogenes) och att den kan främja selektiv tillväxt av friska blodkärl och därmed även stoppa abnorma kärl från att växa.


Källa: NaturalNews

www.kostkoll.se