Omega-3 fettsyror kan främja förändringar i fettvävnadens metabolism och förbättra glukos- och lipidmetabolism

En ny studie som publicerats i The Journal of Nutritional Biochemistry, tyder på att omega-3 fettsyror kan främja förändringar i fettvävnadens metabolism. Detta kan medföra förändringar i den cellulära signaleringen och sekretionen, vilket bidrar till förbättringar i glukos- och lipidmetabolismen.

Tillsammans med sänkning av plasmatriglycerider, så bidrar omega-3 rika fiskoljor till ökad insulinkänslighet, sänkt blodtryck, lägre inflammationsrisker, minskade risker för blodproppar och arytmi. Omega-3 är dessutom oerhört viktigt för att förebygga, behandla och rehabilitera hjärt- och kärlsjukdom och diabetes.


Source: The Journal of Nutritional Biochemistry
Volume 22, Issue 2 , Pages 101-108, doi: 10.1016/j.jnutbio.2010.07.003
“The role of adipose tissue in mediating the beneficial effects of dietary fish oil”
Authors: M.J. Puglisi, A.H. Hasty, V. Saraswathi

www.kostkoll.se
www.kosttillskott-guiden.net