Mjölk eller inte mjölk, majsstärkelse eller socker… Det är de nya stora hälsofrågorna!

Att mjölk ger svaga ben är lika stort faktum som att margariner är fulla av kemikalier och vår mat är proppad med tillsatser, miljögifter och saker som skall få oss att handla mera… (tex: hungertriggande sötningsmedel, majssirap, socker, natriumglutamat m.m.)! Majssirapens stora påverkan på leverfunktionen är en av de senaste debatterna, då majssirap (majssyrup, majsstärkelse) ofta används för att söta våra livsmedel, även om det påverkar levern och ger en toxisk (giftig) påverkan.

Majsstärkelsen är fruktos som separaras från råvarans övriga innehåll, vilket ger en helt ren fruktossirap. som alltså är toxisk för levern och som till och med anses värre än vanligt raffinerat socker. DESSUTOM, då påpekar stora delar av världens personer som är kunniga inom genmanipulation, att det inte längre finns majs som är utan GMOI (genmanipulering). Det är nog även sannolikt att den majs som används till majssirap, kommer ifrån mindre hälsosamma källor eftersom både användandet av majsstärkelsen och dess genmanipulering är ett trick för att minska kostnaderna och få ett hållbarare livsmedel. 

I USA har detta uppmärksammats oerhört mycket och här i Sverige inväntar vi förmodligen att alla skall bli sjuka innan det tas bort från våra livsmedel… :)

Apropå mjölken så är som sagt påståendet att mjölk ger starka ben, helt felaktigt, vilket stärks av oerhört mycket forskning både i Sverige och i utlandet. Mjölken är en bra källa från början INNAN den pastöriseras och homogeniseras. Efter pastörisering finns knappt några mineraler kvar (främst magnesium), vilket gör att kroppen inte kan ta upp kalcium (eftersom kroppen behöver magnesium för att ta upp kalcium). Detta medför kalciumbrist (och magnesiumbrist), som minskar D-vitaminets funktion i kroppen, då en av de viktigaste uppgifterna för D-vitamin är att föra ut kalcium i kroppen för att bygga benstommen.

För lite kalcium medför att D-vitaminet plockar med sig det kalk som redan finns i benstommen, vilket alltså minskar benets täthet, snarare än att öka det. Mjölk ger således svaga ben, ej starka,… MEN vi har blivit inmatade att det skall vara bra, på samma sätt som att margarin med bensinrester och miljögifter sägs vara hälsosamma… Och då har vi inte ens tala om homogeniseringen som innerbär att man i produktionen slungar mjölkproteinerna i ståltunnor för att separera fettet. Denna produktion innebär att proteinerna snurrar upp sig åt fel håll och då kallas D-glutamin istället för det L-glutamin (aminosyror) som kroppen kan ta upp… :)

I norge har stora delar av produktionen ställts om och i flera matkedjor prioriterar man istället den gammaldags opastöriserade, ohomogeniserade mjölken istället för den separerade, näringsfattiga och homogeniserade mjölken. Forskning har även påvisat att barn som dricker lättmjölk får problem med eksem och diverse födoämnesallergier, medan den naturliga mjölken istället stärker och ger motstånd hos immunförsvaret… !

Så… bort med mjölken och ät gröna grönsaker, frön och nötter för att stärka benen hos småttingarna… OCH skippa majsstärkelse och söta med naturlig frukt, bär eller grönsaker… :)

www.kostkoll.se
www.piggabarn.se
www.ekologiskaval.se
www.ekologisk-mat.info
www.detoxa.nu
www.rawfood-kost.se
www.kosttipset.se
www.receptkoll.se
www.vitaminochmineral.se