Minskat intag av kött, fisk och fågel kan ge förbättrat humör

I en nyligen tvärsnittsstudie där 39 allätare, begränsade sitt intag av kött, fisk och fågel syntes markanta förbättringar i deras humör. Kvinnorna delades in i tre grupper där grupp ett fick daglig konsumtion av kött, fisk och fågel, där grupp två fick konsumtion av fisk tre till fyra gånger i veckan men undvek kött och fågel och där grupp tre fick helt vegetarisk kost.

Försökspersonerna i den vegetariska gruppen visade på minskat intag av  arakidonsyra (AA), EPA och DHA, medan gruppen som fick fisk, hade ökat intag av DHA och EPA (omega 3). Gruppen med vegetarisk mat visade på förbättringar i deras humör, till skillnad mot de andra två grupperna. 
 
Reference:”Restriction of meat, fish, and poultry in omnivores improves mood: a pilot randomized controlled trial,” Beezhold BL, Johnston CS, Nutr J, 2012 Feb 14; 11(1): 9 [Epub ahead of print]. (Address: Nutrition Dept, Benedictine University, 5700 College Road, Lisle, Illinois, USA. E-mail: carol.johnston@asu.edu and bbeezhold@ben.edu ).

Läs mer om kost och hälsa:


www.rawfood-kost.se
www.vegetarisk.info 
www.kostkoll.se
www.kosttipset.se
www.vitaminochmineral.se
www.kosttillskott-guiden.net
www.naturmedicin-guiden.se
www.kolhydrater.org
www.gravidkost.se
www.piggabarn.se
www.friskabarn.se
www.receptkoll.se
www.ekologiskaval.se
www.ekologisk-mat.info
www.detoxa.nu
www.detox-guiden.se
www.skoldkorteln.info
www.allergi.biz
www.astma-guiden.se
www.kemikalier.eu