Minska riskerna för stroke genom daglig konsumtion av äpplen och päron

Vi har många gånger hört det gamla uttrycket ”Ett äpple om dagen håller doktorn borta”. En ny studie som publicerats i tidsskriften Stroke och Journal of American Heart Association visar att detta stämmer. Studien utfördes av holländska forskare och visar att äpplen, päron och andra frukter och grönsaker med vitt fruktkött kan minska riskerna för stroke med så mycket som 52 procent.

Forskningsstudien utfördes på 20 000 vuxna människor som följdes under tio års tid. Det bör påpekas att de fytokemikalier som finns i de livfullt färgade frukterna och grönsakerna har associerats med minskad risk för cancer och hjärthälsa. En blandning av dessa är alltså att föredra.

Källa: NaturalNews

www.rawfood-kost.se
www.ekologiskaval.se
www.ekologisk-mat.info
www.vegetarisk.info
www.detoxa.nu
www.detox-guiden.se
www.kostkoll.se
www.kolhydrater.org
www.kosttipset.se
www.allergi.biz
www.astma-guiden.se