Minska depression med B-vitaminrik och tarmlugnande Aloe Vera

Ibland kan kriser i livet få oss att missbruka mat eftersom det skapar så pass starka känslor. I själva verket, så är det en bestraffande åtgärd för att få balans bland våra glädjeämnen. 
 
Om och när du tränar väldigt mycket, så frisläpps glädjeämnen i din hjärna, vilket gör att du känner dig nöjd, tillfreds och glad. OM du tävlar i din sport, så bidrar det även till en kick när du vinner eller målfokuserar för att vinna. Glädjeämnet minskar när du tränar och tävlar mindre, vilket kan ge en depression och känsla av meningslöshet.
 
Det är oerhört vanligt att f.d. tävlande och tränande människor ersätter dessa kickar med andra liknande belöningsaktiverare såsom sockerrika produkter, ätstörningarna bulimi, anorexi eller genom saker som överstimulererar som tex: arbetsnarkomani. Detta är också en form av kontrollbehov som gärna yttrar sig när självkänslan behöver en extra push.


Mindre bra kost ger en lätt depression eftersom det minskar ditt upptag av B12-vitamin. Om du känner dig stressad och därmed har minskat näringsupptag, så kan detta bli ännu påtagligare. I samband med ovan nämnda saker, så blir det en ond cirkel som är mindre lätt att bryta MEN det går om du vill.
 
Första steget är att tillföra bra med näring, genom B-vitaminkomplex (gärna i samband med Aloe Vera, eftersom det främjar näringsupptaget). Inför glädjeämnen som du vill ha mera av… det kan tex vara att ta en daglig fika med en nära vän, att vara utomhus och ta hand om en trädgård eller plantera lite örter på balkongen, ta en långpromenad och/eller en veckobaserad SPA-timme med bra och enkla hemmaalernativ.
 
Ovan nämnda ger dig näring för att orka tänka annorlunda och minskar din stress, genom att tillföra enkla glädjeämnen. EFTER det, så kan du ta tag i andra delar, då du är starkare. Skriv en lista på saker som du älskar och på tillfällen där du känner dig stark och glömmer bort att äta/kräkas. Öka upp dessa tillfällen så mycket du kan!

Läs mer på: www.kostkoll.se