Minska allergier med quercitin, C-vitamin och antihistaminer

Nu är det pollen i luften och det kan vara klokt att ändra på sin kost, för att på så sätt få mindre allergiska symtom. Mejeriprodukter och socker skapar mer slem i kroppen, vilket ger mer problem. Slem bör vara tunnt och rinnande för att man ska kunna göra sig av med allergenerna. När slem blir tjock så fastnar allergenerna i kroppen istället för att rensas ut vilket ökar reaktionen ytterligare. För att undvika slembildning, så kan mejeriprodukter minskas ner.

Allergi är kopplat till immunsystemet och inflammation. För att undvika dem, så kan du stärka immunförsvaret med bra mat, god sömn, träning och återhämtning.

Quercetin är en bioflavonoid, som kan ha anti-inflammatorisk och antioxidativ egenskap, vilket hjälper merparten av  alla allergier. Livsmedel som är rika på quercetin inkluderar grönt te, äpplen, lök, grönkål, papaya, grönkål, broccoli och många av våra färggranna bär. Om du väljer dessa livsmedel, så kan du minska de symptom som allergin skapat.


C-vitamin är bra för immunförsvaret och finns i.livsmede som ärl rika på vitamin C d.v.s. paprika, mörka bladgrönsaker, broccoli, papaya och apelsiner. De två örter som är mest C-vitaminrika är timjan och persilja.


Allergiska symtom kan även orsakas av histamin som kommer in i våra kroppar. Genom att undvika mat med högt histamininnehåll, så kan du minska dessa symtom. Livsmedel med histamin är bland annat tofu, öl, korv, blåmögelost, rött vin, aubergine och många alternativ av fisk. Det finns också ett antal av växtbaserade produkter som verkar som anti-histaminer, och som kan bidra till minskade allergiska symtom. Dessa antihistaminer inkluderar nässlan, kamomill, vitlök och groblad.

Mer om allergi, astma och kost:

www.allergi.biz
www.astma-guiden.se
www.naturmedicin-guiden.se
www.kosttillskott-guiden.net
www.kostkoll.se

ww.kostkoll.se