Mineralbrister ger skör hud, hår och naglar

Mineraler är några av de viktigaste byggstenarna för uppbyggnaden av den mänskliga kroppen. Mineraler som kalk, kalcium och magnesium finner du i gröna grönsaker, baljväxter, nötter, alger, frön, frukt och bär. Gott om mineraler ger en stark benstomme, friskt hår, problemfri hy och fina, ljusvita naglar. Både mineraler och vitaminer påverkas av upphettning, vilket gör att produkter som har hettats upp och/eller behandlats ger oerhört mycket mindre näring än det som äts rått och med rumstemperering. För exempel, så har över 60 % av näringen i gröna grönsaker minskat sedan 6 år tillbaka redan INNAN de påverkas genom kokning, stekning, ugnsbakning, wokning eller uppvärmning i microvågsugn.


Forskning om mineraler visar att upphettning av mjölk av mjölk medför problematik med upptaget av magnesium som i sin tur minskar upptaget av kalcium. Med kalciumbrist, så kan inte D-vitaminet i mjölken brytas ner och kroppen använder skelettets kalk för att bryta ner D-vitaminet. Läs mer om mjölk och pastörisering: http://www.kostkoll.se/blog.php?bid=367


D-vitaminnedbrytning ”äter” från skelettet på samma vis som kortison OM det inte finns gott om kalcium och kalk att tillgå. Detta tillsammans med kolsyrad dryck, för lite stötar för skelettuppbyggnad, socker som ger en söt miljö samt en sur kropp som basas upp med kroppens eget kalk (…på samma vis som en sur sjö kalkas för att återgå till sin normala balans… ) ger stora mineralbrister och därmed också en benskörhet (…osteoporos…).


Du kan avslöja mineralbrister och andra mindre gynnsamma kosthållningar genom att ”läsa” av mönster, missfärgningar, eksem eller på tex hår, hud och naglar. Exempel kan vara att en människa som äter mycket vitt bröd, har en illaluktande jästdoft som kommer ifrån fötterna och att de med socker i kroppen har problem med fotsvett, vårtor, svamp, eksem, psoriasis, reumatism eller rosea. Dock så kan ovan nämnda även bero på en sur tarmmiljö som gett små sprickor i tarmväggarna och därmed en läckande tarm som orsakar giftutsöndring i blodet (detta från gifter som tillsatser, sötningsmedel, mediciner m.m.)


Du ser även skillnader i både färg, styrka, struktur och glans hos hår, hud och naglar. Förhårdnade områden, håravfall, hudklåda, missfärgningar, svamp och gulaktiga naglar kan vara exempel på en för sockerrik kost, för lite mineraler och behöver korrigeras genom mineraltillskott och odling för att säkerställa att inte andra sjukdomar lurar bakom.

Läs mer på: www.vitaminochmineral.se