Mikroinkapslade bioaktiva föreningar kan ge ökad tillgänglighet

Omega-3 fiskolja, resveratrol och tributyrin kan ha större biotillgänglighet när de levereras i mikrokapslar, visar ny forskning.


I studien, som publicerades i Journal of Functional Foods undersöktes fördelningen av de tre bioaktiva ämnena resveratrol, fiskolja och tributyrin genom att mäta bioaktiva ämnen och deras respektive metaboliter med hjälp av radioaktiva spårämnen.

Vid mikroinkapsling syntes ökade nivåer i levern och blod, vilket visar att denna form av inkapsling ger ökad biotillgänglighet, jämfört med andra kapslar.


Source: Journal of Functional Foods
Published online ahead of print, doi: 1016/j.jff.2011.01.003
“Effects of microencapsulation on the gastrointestinal transit and tissue distribution of a bioactive mixture of fish oil, tributyrin and resveratrol”
Authors: M.A. Augustin, M.Y. Abeywardena, G. Patten, R. Head, et al

www.kostkoll.se