Kulinariska kryddor kan ge lägre triglyceridnivåer

Kulinariska kryddor till maten kan delvis kompensera för de negativa hälsoeffekterna som kommer från en fettrik måltid, visar en färsk studie som nyligen publicerades i Journal of Nutrition. Anledningen till detta är sannolikt att kryddorna är väldigt rika på antioxidanter, vilket i sin tur motverkar den oxidation som uppstår från fetterna.  

I studien användes rosmarin, oregano, kanel, gurkmeja, svartpeppar, kryddnejlika, vitlökspulver och paprika. Enligt resultatet så kan dessa kryddor motsvara ett glas vin eller en bit chocklad i antioxidantmängd, vilket kan hjälpa kroppen till bättre hälsa. Till skillnad mot choklad och rött vin, så finns det inte heller några negativa konsekvenser som följer med måltidern som är rika på kryddor. Det är alltså ett hälsosammare sätt för att inta antioxidanter.

Kryddorna visade på 31 procent minskning i triglycerider och 21 procent minskning av insulinfrisättning. Den totala antioxidantaktiviteten i blodet ökade med 13 procent efter en måltid tillagad med ovan nämnda kryddor.

Källa: NaturalNews
www.kosttillskott-guiden.net
www.naturmedicin-guiden.se
www.kostkoll.se

www.rawfood-kost.se