Kost för ökad funktion i hjärnan och minskad risk för Alzheimers sjukdom

En nyligen publicerad studie (Archives of Neurology) visar att en hälsosam kost kan minska kemikalierna i hjärnan och på så sätt minska riskerna för Alzheimers sjukdom. En hälsosam kost kan dessutom minska riskerna för dåligt minne och minnesproblem som kan leda till sjukdom.


Ohälsosam kost för hjärnans funktioner visade sig vara mat med högt innehåll av mättat fett, högt glykemiskt index, med  livsmedel som t ex: rött kött, smör och ost, kakor, vitt bröd, kakor, vitt ris, socker och läsk.


Kost som gynnades hjärnans funktion var mat med lågt innehåll av mättade fetter, och mat med lågt glykemiskt index såsom frukt, grönsaker (undantaget potatis), hela korn som havre och brunt ris.

Källa: NaturalNews

Mer om kost, näring och sjukdomar:

www.kostkoll.se
www.kolhydrater.org
www.rawfood-kost.se
www.ekologiskaval.se
www.ekologisk-mat.info
www.detox-guiden.se
www.detoxa.nu
www.kemikalier.eu
www.kosttipset.se
www.friskabarn.se
www.piggabarn.se