Kombination av broccoli och broccoligroddar ger fördubblad anti-cancereffekt

Studie efter studie visar att äta broccoli kan hjälpa till att förebygga och behandla cancer. En ny studie från University of Illinois visar att en kombination av broccoli och broccoligroddar nästintill fördubblar anti-cancereffekten.

Broccoli är en extremt potent cancerbekämpande råvara, främst om den tillagas på rätt sätt och intas vid tre till fem portioner per vecka, hävdar studiens forskare. För att erhålla broccolins fördelar behöver enzymet myrosinas vara närvarande. Om det inte finns i broccolin, så erhålls inte denna goda effekt.

Tidigare forskning om cancerförebyggande råvaror visar att överkokning av broccoli ger en eliminering av upp till 90 procent av råvarnas vegetabiliska anti-cancerföreningar. Broccolin behöver tillagas försiktigt med ångkokning eller lätt wokning. Om broccolin tillagas genom överkokning eller i mikron, så försvinner merparten av näringen och då även alla positiva egenskaper. Ångkokningen kan till viss del hjälpa broccolins föreningar att frigöras, så lätt upphettning är att föredra.

Det blir nästan en fördubbling av absorption av ämnet sulforaphane när broccoligroddar och broccolipulver intogs tillsammans. Man kan även kombinera andra sulforaphane-rika livsmedel som senap, rädisor, ruccola och wasabi tillsammans med broccoli och broccoli groddar. Detta ökar fördelarna ytterligare.

Dock bör man tänka på att vissa broccolitillskott inte alltid ger den effekt som tillverkaren utlovar. Broccolipulver och broccoligroddar kan tappa sin funktion om den inte innehåller den viktiga enzymen myrosinas som  producerar sulforaphane.

Källa: NaturalNews

www.detoxa.nu
www.detox-guiden.se
www.rawfood-kost.se
www.kosttillskott-guiden.net
www.naturmedicin-guiden.se
www.ekologiskaval.se
www.ekologisk-mat.info
www.vegetarisk.info