Kokosyoghurt med hemmagjord musli och hemmagjord sylt

20180822_192059

Vi vill inspirera till hälsosammare fikabröd och desserter och har därför samlat våra favoriter. Alla recept är veganska, helt utan mjölkprodukter, glutenfria och fria från ägg och soja.

Du har väl inte missat våra tidigare inlägg:
Del 1: Glutenfria och mjölkfria bananpannkakor
Del 2: Vegansk mjölkfri chokladpudding
Del 3: Vegansk glass med kokos, carob och kakao
Del 4: Raw, mjölkfri och glutenfri sommartårta
Del 5: Bountybollar med carob och kokos
Del 6: Jordnötsbollar med hasselnötter och citron

Kokosyoghurt med hemmagjord musli och hemmagjord sylt

Du behöver:

Kokosyoghurt:
2 burkar ekologisk kokosmjölk (Biofood)
2 kapslar med probiotika

Hemmagjord musli:
2 dl ekologiska valnötter (Biofood)
2 dl ekologiska kokosflingor (Biofood)
2 dl ekologiska hasselnötter (Biofood)
2 dl ekologiska quinoapuffar (Biofood)
1 burk ekologisk honung med ingefära (Biofood)
500 gram ekologiska tinade jordgubbar
2 msk ekologisk kanel
1 nypa havssalt

Så här gör du:

Steg 1: Häll kokosmjölken i en skål och rör ner probiotikan. Låt stå 48 timmar i rumstemperatur.

Steg 2: Lägg alla ingredienser till muslin på en plåt och ringla över honung. Salta lätt. Rosta i ugn eller torkugn i 35 grader. Du kan rosta så länge som du önskar, men det är bra att rosta minst 5-6 timmar.

Steg 3: Sjud jordgubbar på låg temperatur tills dess att de är helt mjuka. Rör ner 2 msk honung med ingefära, och sila sedan av vätskan.

Servera kokosyoghurt tillsammans med musli och sylt! Lägg gärna till en bit av vårt jättegoda fröknäcke: Veganskt, glutenfritt fröknäcke

Läs mer om: Biofood