Kina inför ny lag om melaminhalter i proteinrika livsmedel!

Efter avslöjandet i förra veckan att mer melaminförgiftade mjölkprodukter har beslagtagits av kinesiska myndigheterna så har landet gjort allt de kan för att förhindra en upprepning från 2008, då kontaminerade produkter bidrog till sex personers död och hundratusentals sjukdomsfall. Kina har tidigare försökt att skärpa sina livsmedelslagar genom att avskräcka företag från att använda melamin men nu verkar det som att landet kan få ordning på sina kvalitetsmål.

Den höga kvävehalten i det giftiga ämnet melamin gör att proteinnivåerna anges högre än de verkligen är, vilket hittills har bidragit till att företag har passerat proteintester med högre utslag än de i själva verket använder i sina produkter. Detta är självklart på grund av kommersiell vinning, vilket gör det mindre lätt att reglera. Nu sätts dock nya regler in, för att motverka melamin som utfyllnad i kinesiska produkter samt för att öka kvaliteten för exportmarknaden.

Källa: Foodnavigator.com   

www.zarahssida.se
www.kostkoll.se