Kanel, ingefära och äppelcidervinäger kan minska halsbränna på naturlig väg

Halsbränna, sura uppstötningar och GERD (gastroesofageal refluxsjukdom) beskrivs ofta som kroniska tillstånd som är både smärtsamma och kostsamma att behandla. Det finns ett stort antal effektiva alternativ, såsom att se över sin matsmältning (pepsin, magsyra), sina matsmältningsenzymer, sin magsyraproduktion, att tugga maten mer m.m. Naturliga ämnen som kan förbättra symtomen är äppelcidervinäger, kanel och ingefära.  


GERD orsakas när nedre esofagus sphincter (LES), öppnas olämpligt och låter syra från magsäcken flöda upp i matstrupen. Detta kan orsaka inflammationer som upplevs som halsbränna. Andra symtom på sur refluxsjukdom kan vara bröstsmärta, torrhosta, halsont, karies, astma och lungproblem. Kronisk GERD kan också leda till förträngning eller sår på matstrupen och till matstrupscancer. Individer som lider av detta tillstånd upplever ofta ökade sömnstörningar och har svårt att arbeta och verka i vanliga livet.


Orsakerna till GERD kan variera. Det kan kopplas till fet eller raffinerad mat samt till intag av kaffe och alkohol. Det är också associerat med rökning, stress och överätande. En nyligen genomförd studie visar att överviktiga människor löper 50% större risk för att uppleva sura uppstötningar än de som har normalvikt.


Ofta behandlas dessa symtom med protonpumpshämmare, som minskar produktionen av magsyra. Denna medicinering försämrar matsmältningen markant och ger således näringsbrister. En annan biverkning är ökad känslighet för infektioner då det blir ökad tillväxt av de bakterier som normalt kontrolleras av magsyra.

Källa: NaturalNews

www.kosttillskott-guiden.net
www.naturmedicin-guiden.se
www.kostkoll.se