Inspirerande dagar i Alfred Vogel´s trädgårdar!

Har nu tillbringat tre dagar uppe i de Schweziska bergen, vid Alfred Vogel´s hus och ute på hans stora enchinea-odlingar. Det är så oerhört fascinerande att denne man, byggde hela sin världsomspännande verksamhet på sina ålders höstar, med inhämtade livskunskaper och en näve enchineafrön som han erhöll som en present under en av sina resor till indianerna.

Alfred Vogel hade en vision, som jag kan känna igen mig i, där helhet och lyhördhet var en av de två viktigaste ingredienserna. Han levde spartanskt uppe i de Schweiziska bergen, långt från stress och sjukdom, men välkomnade människor som behövde jordas och ta omhand naturen med sina egna händer. Det som på hans ålders höstar, började som ett hus för sjuka själar, är idag en grund för produkter som finns i över 30 länder. Det om något är imponerande och ett tecken på att drivkraft inte nödvändigtvis behöver hör ungdomen till.


Efter tre dagar i detta paradis, känner jag inte bara ödmjukhet inför hans arbete, utan också kärlek inför det som naturen kan ge och också bidrar med, bara genom sin enkelhet. Och lika mycket värme som hans förvaltare visade oss under dessa dagar, har jag nu med mig hem, som frön, minnen och en önskan om att föra hans budskap vidare.

Naturen är fantastisk, en outtömlig källa för kunskap och en av de största av inspiratörer. Kanske är det enkelheten som får oss att glömma dess kraft, bland dagens tekniska färdigheter, men min kärlek till att ta omhand om naturen har aldrig varit starkare än ikväll… :)

Läs mer om ekologisk och hälsosam mat:

www.ekologiskaval.se
www.ekologisk-mat.info
www.detoxa.nu
www.detox-guiden.se
www.naturmedicin-guiden.net
www.vegetarisk.info
www.kostkoll.se
www.kosttillskott-guiden.net