Hemmagjord raw food-glass med choklad och ingefära

20180722_153658

Vi fortsätter vår härliga serie med hälsosamma, mjölkfria, äggfria och glutenfria dessertrecept. Denna gång bjuder vi på ett underbart och superenkelt recept på raw food-glass. Glassen är helt fri från mjölk, gluten och ägg och således helt vegansk.

Du har väl inte missat:
Del 1: Bananpannkakor
Del 2: Chokladpudding med visp(kokos)grädde

Raw avokadoglass med smak av kola

Du behöver:
6 förpackningar med ekologisk kokosgrädde (Biofood) eller två burkar kokosmjölk
3 mjuka mogna ekologiska avocado
2 msk ekologisk carob. (Biofood)
8 msk ekologisk kakao (Biofood)
70-100 gram riven choklad (Vivani 85% från Biofood)
5 msk honung med ingefära (Biofood)
1 msk ekologisk riven ingefära

Såhär gör du:
Vispa kokosgrädden till en krämig vispgräddeliknande grädde. Mixa avocado tillsammans med carob, kakao, ingefära och honung. Rör samman kokosgrädde, avokado till en jämn smet. Rör sedan ner riven choklad försiktigt. Frys in i en glaslåda. Rör gärna om i glassen en gång i halvtimmen för att erhålla god konsistens. Glassen kan serveras efter 6-8 timmar men kan gärna stå något dygn för att bli helt fryst.

Läs gärna mer på Biofoods hemsida för att finns återförsäljare till deras produkter: Biofood