Hållbara, naturliga nanostrukturer (MOFs) kan användas för till säker livsmedelsteknik!

En ny helt naturlig, ätbar nanostruktur kan användas för att producera en säker och hållbar livsmedelsteknik, detta enligt ny forskning.


Forskningen, som publicerades i tidskriften Angewandte Chemie, rapporterar rapporterade om en ny sorts nanostrukturer som kan skapas av naturliga livsmedelsklassade ingredienser, dvs som kan användas för livsmedel, förvaring och till medicinsk teknik.


Metal-organic frameworks (MOFs) är välordnade kristaller som effektivt kan lagra gaser och små molekyler. De är oftast gjorda av oljebaserade ingredienser, men den här nya kristallen är den första kända helt naturliga MOF nanostrukturen.


Source: Angewandte Chemie
Published online ahead of print, doi: 10.1002/anie.201002343
”Metal–Organic Frameworks from Edible Natural Products”
Authors: R.A. Smaldone, R.S. Forgan, H. Furukawa, J.J. Gassensmith, A.M.Z. Slawin, O.M. Yaghi, J.F. Stoddart

www.gmo-guiden.se
www.kemikalier.eu
www.ekologiskaval.se
www.ekologisk-mat.info
www.kostkoll.se
www.zarahssida.se