Gröna grönsaker kan minska risk för typ-2 diabetes, visar ny metaanalys!

Ökat intag av gröna bladgrönsaker kan minska risk för att utveckla typ-2 diabetes med cirka 15 procent, visar en ny metaanalys baserad på sex olika studier.


Forskarna, från University of Leicester, Storbritannien uppger att dessa fördelar sannolikt kan kopplas samman med grönsakernas antioxidantinnehåll, såsom betakarotener, vitamin C, polyfenoler och magnesium. Metaanalysen publicerades nyligen i British Medical Journal

Diabetes drabbar uppskattningsvis 24 miljoner amerikaner, vilket är motsvarande 8 procent av den amerikanska befolkningen.

Sources: BMJ
2010, 341:c4229, doi:10.1136/bmj.c4229
“Fruit and vegetable intake and incidence of type 2 diabetes mellitus: systematic review and meta-analysis”
Authors: P. Carter, L.J. Gray, J. Troughton, K. Khunti, M.J. Davies

www.kolhydrater.org
www.zarahssida.se
www.rawfood-kost.se
www.detoxa.nu
www.detox-guiden.se
www.ekologiskaval.se
www.ekologisk-mat.info
www.vegetarisk.info
www.kostkoll.se