Gör som kocklandslaget, skippa Unilvers kemikalier och stek i smör

Härligare nyheter kan nästan inte förgylla min dag (… möjligtvis, så kan ett tillbakadraget vaccin försätta även denna nyhet i skugga… MEN… så klipsk är väl inte regeringen att de vågar erkänna sitt STORA misstag med alla kostsamma. hälsovådliga vaccineringsdoser).

Hur som helst… Sponsoravtalet mellan mina vänner i Kocklandslaget och det helt otroliga kemikalieföretaget Unilver är brutet. Jag har haft kontakt med Unilver många gånger, då främst med deras informationsansvarige, Helena Giertz. Jag har LÄNGE bett om att få hjälpa dem ta bort de kemikaliska fetterna, sötningsmedel och andra kemikalier och tillsatser… MEN, det ska ni veta… Att inte ens om man erbjuder sig att hjälpa dem kostnadsfritt, så är det intressant, för de är bara intresserade av de pengar som dessa kemikalier inbringar. Tex, så är varor med natriumglutamat långt mycket billigare än ursprungsprodukterna, främst på grund av att natriumglutamet höjer köttsmaker och gör att det riktiga köttet kan ersättas med allt från potatismjöl till benväv och grisfett.    


Vad gäller margariner så är de en imitation till naturligt fett (…smör…) och är en tveksam industriell blandning både rent hälsomässigt, miljömässigt och då främst med tanke på det stora innehållet av Omega-6, som är inflammatoriskt.


Tidigare råkade Unilever ut för motgången när Hjärt- och Lungfonden drog sig ur sponsorskapet p g a ”oklarheter i forskningsläget”. I reklamen har också Unilever uppträtt mycket provocerande och lögnaktigt. Källa: Konsumenter i samverkan: http://www.konsumentsamverkan.se/11verk/kampanj/livsmedel/fettdebatt/samarbslut.htm


Så nu är alltså avtalet med kocklandslaget brutet, vilket glädjer mig som har flera slowfood-vänner med där, såsom tex Carina Brydling. Läs gärna upptakten till avhoppet, då den vilda debatten kring kemikalieprodukten Milda har omdebatterats och ifrågasatts av riktigt kunniga förebilder inom kock- och restaurangbranschen. Det bör även nämnas att det avråds att äta dessa fetter i ALLA seriösa hälsosammanhang. Det till trots, så har Svenska Livsmedelsverket kvar sin rekommendation om att våra små barn ska äta lättmjölk och margarin… Det är under all kritik och HELT otroligt att detta får bestämmas av ett livsmedelsverk, vars löner betalas av sveriges margarinföretag.

Fakta om t ex Milda stekmargarin:
Kom ihåg reklamkampanjen som drivs där du rekommenderas att äta mera omättade fetter!

Innehåll 80 % fett, varav 32 g är MÄTTAT, just det 40 % av fettinnehållet är mättat. 18 % av margarinet är fleromättat (22 % av fettet), varav 83 % är Omega 6.

Reklamen stämmer dåligt med innehållet… så gör som jag själv, mina hälsovänner och hela svenska kocklandslaget… Stek i smör! 

Läs mitt inlägg om det ohälsosamma margarinsnusket:

blog.php?bid=635