Glutenfri, sockerfri, mjölkfri, sojafri och äggfri probiotisk och ekologisk Rawfood-glass

Raw food-glass är fantastiskt gott, nyttigt, busenkelt att göra, helt raw och veganskt. Du kan antingen göra glassen i fina glassformar eller frysa in alla ingredienser innan du mixar dem.

Glassformarna behöver några timmar för att glassen ska frysa så om du vill ha glass direkt, kan du frysa in bär, avokado och banan innan och ta ut och mixa direkt innan servering (kräver dock en stark mixer).

Glassformar hittar du på www.laplandecostore.se

Här kommer några av våra favoritrecept:

Ekologisk, raw blåbärs- och jordgubbsglass
2 ekologiska avokado
3 msk riven ekologisk ingefära
1 ekologisk banan
250 gram ekologiska blåbär
250 gram ekologiska jordgubbar
4 rågade msk ekologisk kokosmjölk  (gärna kokosyoghurt med probiotika)

Mixa alla ingredienser och häll i glassformarna. Frys över natten. Ta fram formarna några minuter innan servering.

Hur du gör din egen kokosyoghurt:

http://zarahssida.se/gor-din-egen-veganska-raw-mjolkfria-och-sojafria-ekologiska-kokosyoghurt/

Ekologisk raw food-glass

2 ekologiska avokado
2 msk ekologisk kokosolja
1 dl ekologisk kokosyoghurt
250 gram ekologiska svarta vinbär
250 gram ekologiska jordgubbar
250 gram ekologisk mango

2 msk ekologiska havtorn

Mixa alla ingredienser och häll i glassformarna. Om du vill ha en ännu mer cremig glass, så kan du mixa med extra avocado och 1-2 dl cashewnötter. Låt stå i frysen över natten och ta ut strax innan servering.