Glutenfri, mjölkfri och äggfri lasagne

20171211_171717

Vi vill inspirera till god och hälsosam matlagning, oavsett om har allergier eller ej. Vårt recept på lasagne är helt fritt från mjölk, gluten och ägg och smakar fantastiskt gott!

Du behöver:

  • 1000 gram ekologisk nötfärs eller viltfärs
    (Alternativt ett köttfritt alternativ om du önskar en vegetarisk lasagne)
  • 500 gram krossade tomater
  • 1 förpackning glutenfria, ekologiska lasagneplattor från Dacarla
  • 1 knippe färsk basilika
  • 1 knippe färsk dragon
  • Salt och peppar

Mjölkfri och äggfri béchamelsås

  • 2 förpackningar ekologisk risgrädde
  • 2 dl ekologisk rismjölk
  • 3 msk ekologiskt bovetemjöl

20171213_160422

Topping:

  • Vegansk, mjölkfri ost från Dacarla

Gör såhär:

Sätt ugnen på 175 grader. Stek köttfärs eller köttfritt alternativ. Krydda och häll på krossade tomater. Låt koka 10 minuter. Varva köttfärs, lasagneplattor och bechamelsås i en ugnsfast form. Spara bechamelsås och håll över det sista lagret. Toppa med vegansk, mjölkfri ost från Dacarla. Grädda din lasagne på ugnens mittersta vals i 45 minuter. Servera med ekologisk pesto från Dacarla och en fräsch grönsallad. Vegansk pesto finns med basilika och pinjenötter eller med svartkål.

PS. När du köper viltfärs så är det viktigt att fråga jägaren vad han använder för kulor. Kulorna ska antingen vara bondade så att de håller ihop eller blyfria. Det är också viktigt att jägaren skär bort köttet på en 10 centimeters radie för att undvika splitter från skadade kulor.