Glutenfri, mjölkfri, äggfri, vegansk och ekologisk raw food-tårta med carob och banan

Vi vill tipsa om denna supergoda, somriga raw food-tårta, helt vegansk, ekologisk, utan tillsatser, mjölkfri, glutenfri och helt utan ägg och andra allergener.

Somrig raw food-tårta

Till botten behöver du:
45 ekologiska kärnfria dadlar
5 dl ekologiska valnötter
2 dl ekologiska cashewnötter
3 msk ekologisk kanel
1 1/2 ekologisk banan

Mixa alla ingredienser noga till en smet och tryck ut i en form. Botten ska vara cirka 1- 1 1/2 cm tjock.

Till fyllning behöver du:
6 dl ekologiska cashewnötter
3 dl ljummet vatten
5 msk carob

Mixa alla ingredienser till en jämn cashwegrädde och bred ut över tårtbottnen.

Låt stå i kylen någon timme innan servering och servera tillsammans med raw food-glass eller färska, ekologiska jordgubbar eller ekologiska hallon.