Frysta grönsaker och glutenfritt bröd

Frysta grönsaker

Fråga:
Hur pass illa är det med frysta grönsaker istället för färska? Det blir oftast inte av att vi äter grönsaker om de ska vara färska hela tiden.

Svar:
Naturligtvis, så är det alltid bäst med ekologiskt odlade grönsaker men frystvaror är helt okej OM de inte tinas på hög temperatur för oftast är det upphettningen som skadar vitaminer och mineraler snarare än nedfrysning. Lägg ut grönsakerna på morgonkvisten och låt dem tina i rumstemperatur under dagen. Samma ska gäller frysta bär och frukter. (tina gärna all mat i rumstemp.)

Glutenfritt bröd

Fråga:
Har du tips på glutenfritt bröd?

Svar:
Tyvärr, så är de flesta glutenfria alternativ ganska trista OM du inte frågar på närmsta bageri? Annars är det nästan bättre att baka själv om du vill och hinner. Bröd på bovete är kanongott. Tänk på att minska mjölmängden med cirka 20 % och ta 2 delar bovetemjöl och 2 delar med majsmjöl. Majsens sötma behövs för både smaken och jäsning. Läs gärna mer på: Receptkoll