Fruktsallad med kombucha, kokosgrädde och cashewgrädde

20180331_160703

Vi har en riktig frukostfavorit som även passar bra som mellanmål eller efterrätt. En enkel fruktsallad baserad på äpple, päron och ananas, toppad med hackade valnötter, och blötlagd i kombucha för att erhålla extra god probiotisk effekt för tarmen. Skär frukten i små bitar och blötlägg i Kombucha över natten. Häll av överflödig vätska och använd som fruktjuice. Frukten lägger du upp i em fin skål och toppar med kokosyoghurt, kokosgrädde eller cashewgrädde.

Cashewgrädde gör du enkelt genom att blötlägga 4 dl cashewnötter över natten eller minst 4 timmar. Häll av vattnet och mixa tillsammans med 2 dl vatten tills du får en jämn grädde. Toppa fruktsalladen med en sked cashewgrädde. Vi har sedan blandat hälften av cashewgrädden med 1 dl vispbar kokosgrädde, 1 tsk kanel och lite honung. Blanda noga och toppa fruktsalladen med en sked. Kokosyoghurt gör du enkelt genom att blanda ner 1-2 kapslar probiotika i en skål med 2-3 dl kokosgrädde eller kokosmjölk. Låt stå o rumstemperatur minst 48 timmar innan servering.