Föreningar från bär (antocyaniner) ger lägre risk för Parkinsons sjukdom

Jag har tidigare skrivit om antioxidanternas påverkan på hjärnan och parkinsons sjukdom. Nu publiceras en enorm studie som spänner över flera decennier, där man tydligt ser att människor som äter bär på regelbunden basis, även löper lägre risk att drabbas av parkinsons. Studien publicerades nyligen i tidskriften ScienceDaily.

Studien stödjer de tidigare teorier som anser att flavonoider av polyphenolic typ (en viss antioxidant) har både antiinflammatorisk, anticancer effekt samt kan förebygga och förbättra neurologiska sjukdomar. Flavonoider är sedan länge, kända ha en nervskyddande effekt, då främst de flavonoider som kallas för antocyaniner.

Läs mer: NaturalNews

Mer om flavonoider, antocyaniner och parkinsons sjukdom

www.kosttillskott-guiden.net
www.naturmedicin-guiden.se
www.kostkoll.se
www.detox-guiden.se
www.detoxa.nu
www.vegetarisk.info
www.ekologiskaval.se
www.ekologis-mat.info
www.smoothierecept.se