Flavonoider (epicatechin) i grönt te och kakao kan minska diabetesrisk och öka livslängden

Ny forskning som publicerats i Journal of Nutrition visar att flavonoiden epicatechin, som finns i grönt te och kakao, kan minska de destruktiva effekter som uppstår vid högt blodsocker. Genom att flavonoiderna minskar dessa effekter, kan de förhindra skador som drabbar viktiga organ, speciellt kranskärlen kring hjärtmuskeln.

Diabetes är en sjukdom som ökar i rasande fart och trots att det behandlas, så är det en av de mest vanliga sjukdomar som förkortar vår livslängd. Minskad livslängd vis diabetessjukdom uppgår i dag till i genomsnitt 8 år.

Flavoniden epicatechin hämmar de cellulära skador som orsakas av stigande blodsocker och kan på så sätt förhindra skador på hjärta och lever. Regelbundet tillskott kan förbättra livslängden genom minskade organskador som i sin tur leder till kronisk sjukdom.

Källa: NaturalNews

www.kosttillskott-guiden.net
www.kolhydrater.org
www.kostkoll.se
www.naturmedicin-guiden.se